Pajdeg:
125 gr Smör
3 dl Vetemjöl
2-3 msk Vatten
Fyllning:
400 gr Köttfärs
2 hackade gula eller röda Lökar
ca ½ tsk Salt
1 krm svartpeppar
1 msk färska hackad Timjan (eller 1 tsk torkad)
1 pressad Vitlöksklyfta
2 dl riven ost (Västerbotten eller Svecia) + till att lägga ovanpå pajen
3 Ägg
2½ dl Köttbuljong på tärning
ca 4 Tomater i skivor
Jag gjorde pajen på drygt 700 gr Köttfärs och ökade även kryddor osv.
Gör sedan pajdegen. 125 gr Smör blandas med 3 dl Vetemjöl samt 2-3 msk Vatten. Knåda förs ihop smör och mjöl och tillsätt sedan vattnet. Tryck ut degen i en form, nagga och låt vila 30 minuter i kylskåpet. Grädda den sedan på 225 grader i 10-12 minuter.
Sänk ugnen till 200 grader.
Bryn Köttfärsen i en stekpanna. Tillsätt den hackade Löken mot slutet. Krydda med Salt, Peppar, Timjan och pressad Vitlök. Tillsätt den rivna Osten och lägg fyllningen i pajskalet.
Vispa samman Ägg och Buljong och häll det över pajen.
Toppa med skivade Tomater och lite riven Ost.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
Servera med en god sallad till!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar