RÅGRUSSINBULLAR
12 små bullar:
35 gr smör
3 dl mjölk½dl mörk sirap
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50 gr färsk jäst
1 dl russin
8 dl rågsikt
Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor.
Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader.
Smula jästen i en bunke & lös upp i degvätskan.
Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.
Jäs degen i bunken i ca 30 minuter, med bakduk på.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vält ut degen på bakbord & dela den i 12 bitar, doppa i rågsikt, låt sedan jäsa på plåten (med bakplåtspapper) i ca 30 minuter.
Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar