Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


torsdag 4 mars 2010

Rågrussinbullar

Denna gången gjorde jag utan russin och det funkade det oxå. Bullarna blir fluffiga och goda. Degen går snabbt att röra ihop men det tar ju lite tid då de ska jäsa i 2 omgångar, som tur är sköter ju jäsningen sig själv=). Goda att äta till kvällstet!


RÅGRUSSINBULLAR
12 små bullar:

35 gr smör

3 dl mjölk

½dl mörk sirap

1 tsk salt

1 msk brödkryddor

50 gr färsk jäst

1 dl russin

8 dl rågsikt



Smält smöret, tillsätt mjölk, sirap, salt och brödkryddor.

Värm vätskan till fingerljummet, max 37 grader.

Smula jästen i en bunke & lös upp i degvätskan.

Rör ner russin och lite rågsikt i taget till en smidig deg.

Jäs degen i bunken i ca 30 minuter, med bakduk på.

Sätt ugnen på 225 grader.

Vält ut degen på bakbord & dela den i 12 bitar, doppa i rågsikt, låt sedan jäsa på plåten (med bakplåtspapper) i ca 30 minuter.

Grädda dem sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter.


/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar