Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


lördag 27 mars 2010

Jordgubb & Lime Cheesecake

Till efterrätt åt vi en cheesecake med jordgubb och lime, smaskigt!



Botten:

100 gram smör

225 gr Brago kex

½ tsk malen kanel


Fyllning:

500 gr Kesella jordgubb&lime

4 dl creme fraiche

1 lime, rivet skal & saft av

1 dl strösocker

½ dl maizena

3 ägg


Garnering:

1½ dl aprikosmarmelad

lime i skivor

färska jordgubbar i halvor


Mixa kexen grovt och blanda med smöret och kanelen. Tryck ut i en pajform.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll i. Baka i ugnen på 150 grader i 40-50 minuter eller tills cheescaken stannat.

Låt svalna.

Smält marmeladen med lite vatten på svag värme. Fördela marmeladen på kakan och garnera med lime och jordgubbar.






/Jejja

1 kommentar:

  1. Den såg fräsch ut! Vad ska vi hitta på till efterrätt på fredag tro?

    SvaraRadera