Till efterrätt åt vi en cheesecake med jordgubb och lime, smaskigt!
Botten:
100 gram smör
225 gr Brago kex
½ tsk malen kanel
Fyllning:
500 gr Kesella jordgubb&lime
4 dl creme fraiche
1 lime, rivet skal & saft av
1 dl strösocker
½ dl maizena
3 ägg
Garnering:
1½ dl aprikosmarmelad
lime i skivor
färska jordgubbar i halvor
Mixa kexen grovt och blanda med smöret och kanelen. Tryck ut i en pajform.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen och häll i. Baka i ugnen på 150 grader i 40-50 minuter eller tills cheescaken stannat.
Låt svalna.
Smält marmeladen med lite vatten på svag värme. Fördela marmeladen på kakan och garnera med lime och jordgubbar.
/Jejja
Den såg fräsch ut! Vad ska vi hitta på till efterrätt på fredag tro?
SvaraRadera