Har inte gjort denna rätt förut, men det var inte sista gången.
Detta är en rel. snabblagad och mustig gryta med mycket sås. Med grädde i blir grytan festligare men den är god även om den utesluts. Man kan strö kräftstjärtar över för att få den ännu festligare.
Till ca 4 pers
450 gr kycklingfilé
2 msk kinesisk soja
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta, hackad
1 msk olja
1,5 tsk chilipulver
1 tsk oregano
0,5 tsk timjan
2 krm spiskummin
500 gr krossade tomater
2 st lagerblad
1 tsk farinsocker
1 dl vatten
1 st köttbuljongtärning
0,5 dl grädde, valfri sort
3 st chorizo
ev kräftstjärtar och bladpersilja till garnering
*Blanda kycklingbitarna med soja.
*Stek gul lök och vitlök mjuk i panna. Häll i kryddorna och låt dem fräsa med.
*Tillsätt tomater, lagerblad, farinsocker, vatten och hackad buljongträning. Koka upp, lägg i kycklingbitarna och låt sjuda under lock i 15 minuter.
*Skiva och stek korven. Lägg ner korven samt grädden i grytan & låt den koka upp.
*Servera med kokt ris och ev kokta svarta bönor och paprika sallad.
Hoppas det smakar!
Du som läser detta och ev har provat att laga någon av maträtterna, kommentera gärna vad du tyckte! För att kunna kommentera måste du ha ett konto, så skynda dig att skaffa det ;).
Du får ha en fortsatt trevlig kväll!! /Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar