.... är min favorit-efterrätt & brukar vara mycket uppskattad bland familj och vänner.
Pajskal:
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
100 gr smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
1 tsk rivet limeskal
ca 3 msk pressad limesaft
florsocker
Socker, vaniljsocker och mjöl blandas i en skål. Lägg i smör och äggula. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form (ca 24 cm diameter). Låt vila i 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga pajdegen och låt förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt & blanda sedan i mjöl, limeskal och limesaft. Häll i pajskalet och grädda ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Pajen skall vara lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt pajen vila i kylen över natten. Pudra på florsocker och ev rivet limeskal. Gott att äta till är grädde och ev bär tex hallon eller jordubbar.
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar