Hej! Att äta & laga mat är ju nödvändigt för att leva. Jag tycker om att fota, skriva, fixa med layout, samla recept, laga mat och självklart att äta!! Jag är en riktig Gotte-gris!! Så för att göra det ännu roligare så skriver jag i denna blogg.
Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!
Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.
söndag 11 april 2010
Limepaj...
.... är min favorit-efterrätt & brukar vara mycket uppskattad bland familj och vänner.
Pajskal:
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
100 gr smör
1 äggula
Fyllning:
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
1 tsk rivet limeskal
ca 3 msk pressad limesaft
florsocker
Socker, vaniljsocker och mjöl blandas i en skål. Lägg i smör och äggula. Arbeta ihop till en deg och tryck ut i en form (ca 24 cm diameter). Låt vila i 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Nagga pajdegen och låt förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt & blanda sedan i mjöl, limeskal och limesaft. Häll i pajskalet och grädda ca 15 minuter i nedre delen av ugnen.
Pajen skall vara lite lös i mitten men stelnar när den kallnat. Låt pajen vila i kylen över natten. Pudra på florsocker och ev rivet limeskal. Gott att äta till är grädde och ev bär tex hallon eller jordubbar.
/Jejja
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar