Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


tisdag 27 april 2010

Kaka med Mjölkchoklad & Nougat

Jag bjöd hem en kompis på fika. Gjorde då denna kakan som är mastig men kladdig och god.


Till kakan behövs:

200gr smör

250 gr finhackad mjölkchoklad

1 dl strösocker

1½ dl råsocker

3 ägg

1 tsk vaniljsocker

2½ dl vetemjöl


Garnering:

100 gr Nougat

50 gr finhackade rostade makadamianötter (jag använde söt mandel istället)


Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten (ca 24 cm i diameter). Fäst ringen över.

Smält smöret på låg värme i en kastrull. När smöret är smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt strösocker, råsocker och ägg under omrörning. Häll i eller sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.

Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron. Bred ut nougaten över kakan och strö över nötterna alt. mandeln.


Ha en fortsatt trevlig kväll! /Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar