Till kakan behövs:
200gr smör
250 gr finhackad mjölkchoklad
1 dl strösocker
1½ dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
Garnering:
100 gr Nougat
50 gr finhackade rostade makadamianötter (jag använde söt mandel istället)
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten (ca 24 cm i diameter). Fäst ringen över.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. När smöret är smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt strösocker, råsocker och ägg under omrörning. Häll i eller sikta i vaniljsocker och mjöl. Rör om.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Smält nougaten försiktigt på låg värme i mikron. Bred ut nougaten över kakan och strö över nötterna alt. mandeln.
Ha en fortsatt trevlig kväll! /Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar