Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


måndag 7 juni 2010

Kotlett, Potatis och Bearnaise



Det var hur länge sen som helst jag åt kotlett, så nu var det dax!


Färsk potatis skrubbade jag genom att ha handskar på mig som "river" av skalet (väldigt lätta att använda på färsk potatis). Efter att det kokats hela och svalnat aningen hackade jag i persilja och gräslök.



Kotletterna stekte jag med salt och peppar.

Bearnaise såsen värmdes samtidigt i vattenbad på spisen. Bearnaisesåsen var smaksatt med Chili och smakade riktigt bra till.

På sparrisen bröt jag av nedersta delen och lät den koka ca 3 minuter i saltat vatten.

Klart att äta!






















/Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar