Till söndagsmiddag åt vi grillad lax, grillad aubergine med en kall ingefärssås, pressad potatis och sallad till.
Börja med att skala, koka och pressa Potatisen.
Laxen:
4 Laxbitar
1 msk Rapsolja
1 msk Salt
1 tsk mald Ingefära
1 tsk grovt krossad Vitpeppar
Blanda olja, salt och ingefära till en marinad Lägg bitarna på ett fat med köttsidan upp. Pensla laxen med marinaden och avsluta med att strö på grovt krossad vitpeppar. Låt fisken dra i minst 30 minuter.
Ingefärssås:
2 dl Creme fraiche
1 dl Majonnäs
½ dl torrt, vitt vin (alt. 1 tsk vitvinsvinäger &2-3 msk vatten)
2 msk finhackad, syltad ingefära
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
Salt
Svartpeppar
Rör ihop ovanstående ingredienser. Såsen ska vara ganska stark & gärna serveras kylskåpskall.
Skär & blanda ihop grönsakerna till Salladen:
Tomater i olika färger
Sugar snaps
Gurka
Skär aubergine i 1 cm skivor.
Grilla laxen och aubergine.
Såsen smakade riktigt gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar