Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 9 juni 2010

Grillad Lax med Ingefärssås


Till söndagsmiddag åt vi grillad lax, grillad aubergine med en kall ingefärssås, pressad potatis och sallad till.

Börja med att skala, koka och pressa Potatisen.

Laxen:
4 Laxbitar
1 msk Rapsolja
1 msk Salt
1 tsk mald Ingefära
1 tsk grovt krossad Vitpeppar

Blanda olja, salt och ingefära till en marinad Lägg bitarna på ett fat med köttsidan upp. Pensla laxen med marinaden och avsluta med att strö på grovt krossad vitpeppar. Låt fisken dra i minst 30 minuter.


Ingefärssås:
2 dl Creme fraiche
1 dl Majonnäs
½ dl torrt, vitt vin (alt. 1 tsk vitvinsvinäger &2-3 msk vatten)
2 msk finhackad, syltad ingefära
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
Salt
Svartpeppar

Rör ihop ovanstående ingredienser. Såsen ska vara ganska stark & gärna serveras kylskåpskall.

Skär & blanda ihop grönsakerna till Salladen:

Tomater i olika färger
Sugar snaps
Gurka





Skär aubergine i 1 cm skivor.


Grilla laxen och aubergine.










Såsen smakade riktigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar