Tiramisu, en god italiensk dessert!!
Inspiration till denna söta rätt fick jag från boken Viva Italia av Tomas & Ulrika Tengby.
Jag gjorde Tiramisun direkt i små portionsformar.
Brygg Kaffe.
Blanda 1½ bryggt starkt Kaffe med 1 msk Konjak och 1 msk Rom i en bunke.
Doppa Savoiardikex i blandningen och lägg i portionsskålen. Låt dem suga åt sig lagom med vätska så det inte blir helt lealösa. Jag lade 1½ kex i varje skål. (Gör du allt i en större form, använd ca 10-12 kex, ca ½ pkt.)
Separera 1 äggula och äggvita.
Vispa ihop 200 gr Mascarpone med 2½ msk Florsocker och 1 Äggula. Blanda ner 1 msk Rom.
Vispa 1 Äggvita hård separat och vänd sedan ner Mascarponeblandningen i.
Bred ut Mascarponeblandningen över kexen. Lägg ev ytterligare ett lager av vareje kex och mascarponeblandning om så önskas. Jag gjorde endast ett lager vilket räckte då denna efterrätten är ganska mäktig tycker jag.
Täck och låt stå kallt till nästa dag.
Toppa med Kakao vid servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar