Detta är en riktigt smaskig rätt. Inte så nyttig, med massa smör, ost och grädde :) men mycket mättande!!!
Detta recept räcker till ca 4 personer.
4 stora kycklingfileer
1 fp (150 gr) Feta ost
½ burk (100 gr) Soltorkadetomater strimlade i
1 kruka färsk Basilika
2 fp Bacon
Sås:
3 dl Grädde
½ msk Köttbuljong
Ca ½ msk Soja
Ca 3 msk Creme bonjour - SoltorkadTomatOst
Salt
Peppar
Risotto:
Sparris
4 dl Avorio
2 Schalottenlökar
1-2 msk Smör
1 dl Vitt vin
8-9 dl Hönsbuljong
1-2 dl Färskriven Parmesanost
Salt
Peppar
Tillbehör:
Oliver
Tomater
Rött vin

Öppna kycklingfileen på mitten men skär ej helt igenom. Fyll kycklingen med soltorkadtomat, fetaost och basilika. Salta och peppra.



Lägg kycklingen i en ugnsform, häll såsen över och grädda på 200 grader i 30-40 minuter.
Lägg över en folie de sista.
Börja med att koka upp vatten och koka Sparris i 5 minuter.
Hacka 2 schalottenlökar fint och fräs den mjuk i ca 1-2 msk smör någon minut. Häll i 4 dl Avorio (Risenta risottoris) och fräs glansigt i 2-3minuter. Tillsätt 1 dl vitt vin.
Späd sedan i omgångar med 8-9 dl Hönsbuljong. Riset ska suga upp all buljong innan mer hälls på. Riset kokas i ca 20 minuter, på svag värme, till det känns mjukt.
Rör i riven Parmesanost, 1-2 dl. Tag ev i en klick smör till. Salta och peppra efter egen smak. Lägg i Sparrisen.
Åt Kyklingen och Risotton med Oliver och Tomater.
Ett glas rött passade perfekt till!! ;)
Ett glas rött passade perfekt till!! ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar