Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


söndag 19 december 2010

Amerikansk Fudge

Julen närmar sig!..... Så idag har det varit Julgodistillverkning för fullt här hemma. Vi provade några nya varianter i år, kul! Köpte lösgodis häromdagen och blev inspirerad att testa att göra egen Fudge.
Jag har inte smakat av konsistensen helt än, det får vänta till julafton, men smeten smakade ljuvligt!!


7 dl Socker
0,5 dl Sirap
50 gr Smör
0,5 tsk Salt
1 burk kondenserad Mjölk
1,25 dl Vatten
2 tsk Vaniljsocker

Det är bra att ha en termometer att hålla koll på hur varm smeten är och en tjockbottnad kastrull var att föredra enligt receptet. Tänk på att hålla termometern mitt i smeten och inte ned mot botten av kastrullen där det är varmare.

Koka upp Socker, Sirap, Smör, Salt, Kondenserad Mjölk och Vatten i en tjockbottnad kastrull.

Låt koka tills temperaturen är 115 grader. Rör emellanåt så den inte kokar fast i botten.

Ta kastrullen från plattan och häll i Vaniljsockret. Rör ej om än.
Låt blandningen stå stilla och svalna något.

Vispa sedan med elvisp i några minuter så att blandningen blir lite luftigare.

Häll blandningen i en form (25 x 15) klädd med bakplåtspapper.

Låt den bli kall och skärsedan upp i lagom bitar.

Hoppas din helg varit bra!
Kram kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar