Jag har inte smakat av konsistensen helt än, det får vänta till julafton, men smeten smakade ljuvligt!!
7 dl Socker
0,5 dl Sirap
50 gr Smör
0,5 tsk Salt
1 burk kondenserad Mjölk
1,25 dl Vatten
2 tsk Vaniljsocker
Det är bra att ha en termometer att hålla koll på hur varm smeten är och en tjockbottnad kastrull var att föredra enligt receptet. Tänk på att hålla termometern mitt i smeten och inte ned mot botten av kastrullen där det är varmare.
Koka upp Socker, Sirap, Smör, Salt, Kondenserad Mjölk och Vatten i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka tills temperaturen är 115 grader. Rör emellanåt så den inte kokar fast i botten.
Ta kastrullen från plattan och häll i Vaniljsockret. Rör ej om än.
Låt blandningen stå stilla och svalna något.
Vispa sedan med elvisp i några minuter så att blandningen blir lite luftigare.
Häll blandningen i en form (25 x 15) klädd med bakplåtspapper.
Låt den bli kall och skärsedan upp i lagom bitar.
Kram kram
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar