Mycket av vår tid kretsar ju kring mat. Det är alltid trevligt att umgås kring en god middag. Det är inte alla dagar man vill, orkar eller hinner lägga ned så mycket tid på matlagningen. Andra dagar finns tid för långkok och desserter. Här på sidan kan du förhoppningsvis få tips och inspiration till att testa något nytt. Jag skriver ofta om vardagsmat och sötsaker men oxå om festmåltider och nyttigheter - helt amatörmässigt. Recepten är en blandning av egenpåhittat, ihopmixtrat, läst, fått eller köpt. En del rätter är gjorda hemma, andra har anvjutits på restaurang. Ett och annat egenhändigt gjort kort även kan dyka upp då och då. Hoppas du får en trevlig stund här på sidan!

Om du vill kommentera en rätt & kanske ge tips till oss andra - precis nedanför inlägget finns en KommentarsIkon, bara att klicka och skriva in! Du behöver inte vara inloggad för att kommentera längre.


onsdag 24 februari 2010

Potatissoppa med kassler


Hej! När man kommer hem från jobbet är det bra att snabbt och lätt få något i magen. Denna soppan tar inte så lång tid att "slänga" ihop och värmer gott. Ät gärna en brödbit eller knäckebröd till. Jag använde något mer kassler än vad som stod i receptet.


POTATISSOPPA MED KASSLER: 3-4pers
ca 30 min
4 potatisar
½purjolök
1 stjälk blekselleri
2 vitlöksklyftor
10 dl hönsbuljong
1 dl grädde
1 knippa persilja
salt, peppar
200 gr kassler
rapsolja till stekning
½ dl balsamvinäger
*Skala potatisen och skär i mindre bitar. Ansa och skiva purjolök och blekselleri. Skala och skiva vitlök.
*Lägg alltihop i en kastrull och häll på buljongen och grädden. Koka tills potatisen är mjuk. Tag av från värmen, lägg i persiljan.
*Mixa soppan lätt med en mixerstav. Krydda med salt och peppar. Håll soppan varm.
*Skär kasslern i små tärningar och fräs i olja, i stekpannan, tills de fått färg. Häll på balsamvinägern och låt den koka in i kasslern. Servera kasslertärningarna till soppan. Garnera ev med en kvist persilja.

Hoppas det smakar!/ Jejja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar