Insnöade!!
Vilken vinter vi har, vitt, vitt vitt överallt. Det har kommit så mycket snö att vi inte ser ut från vardagsrumsfönstret längre, så det är lite mörkt inne. Det är i alla fall mysigt att vara inne i värmen igen när snön vräker ned utanför. Efter snöskottning blev det Laxpaj till lunch. Gott!
LAX-PAJ Ugn:225grader
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 gr rumstempererat smör
50 gr Kesella
Fyllning:
5 hackade schalottenlökar
smör
250 gr varmrökt lax i bitar
75 gr strimlade sockerärtor
½ dl hackad dill
½ påse riven gratängost (jag rev egen prästost)
Äggstanning:
3 ägg
2 dl creme fraiche
½ dl mjölk
½ tsk salt
1 km vitpeppar
(jag tog även i svartpeppar)
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Ställ degen kallt i 30 min. Färgrädda sedan i 10 min.
Fräs löken i smör. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i skalet och häll över äggstanningen. Gräddas i 20 min.
Kall sås som passar bra till:
Rör ihop-
Creme fraiche alt Turkisk yoghurt
Dill
Röd Stenbitsrom
Salt
Svart peppar
Citronpeppar
Flytande honung
Blir såsen för tjock, späd den med lite matlagningsgrädde.
/Jejja
Vilken vinter vi har, vitt, vitt vitt överallt. Det har kommit så mycket snö att vi inte ser ut från vardagsrumsfönstret längre, så det är lite mörkt inne. Det är i alla fall mysigt att vara inne i värmen igen när snön vräker ned utanför. Efter snöskottning blev det Laxpaj till lunch. Gott!
LAX-PAJ Ugn:225grader
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
75 gr rumstempererat smör
50 gr Kesella
Fyllning:
5 hackade schalottenlökar
smör
250 gr varmrökt lax i bitar
75 gr strimlade sockerärtor
½ dl hackad dill
½ påse riven gratängost (jag rev egen prästost)
Äggstanning:
3 ägg
2 dl creme fraiche
½ dl mjölk
½ tsk salt
1 km vitpeppar
(jag tog även i svartpeppar)
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Ställ degen kallt i 30 min. Färgrädda sedan i 10 min.
Fräs löken i smör. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Fördela fyllningen i skalet och häll över äggstanningen. Gräddas i 20 min.
Kall sås som passar bra till:
Rör ihop-
Creme fraiche alt Turkisk yoghurt
Dill
Röd Stenbitsrom
Salt
Svart peppar
Citronpeppar
Flytande honung
Blir såsen för tjock, späd den med lite matlagningsgrädde.
/Jejja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar