Hej å god morgon! Här håller det på att fixas en fritata. Den står just nu i ugnen och ser riktigt god ut, ska strax smaka! ;)
I år serverade vi även en silltårta på julbordet. Vet inte om den hör hemma här eller egentligen är mer vanlig på midsommar, god är den i alla fall ;)
200 gr Matjessill
1 hackad rödlök
250 gr Kesella eller creme fraiche
3 dl Gräddfil
färsk Dill
4 Gelatinblad
200 gr Kavring
75-100 gr Smör
Smula sönder kavringen och blanda med smält smör. Tryck sedan ut i en form med avtagbara kanter.
Hacka matjessillen och rödlök och blanda med kesella och gräddfil. Smaksätt med sillspad från burken och svartpeppar och färsk dill.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter. Tag ur dem men krama ej ur vattnet. Smält dem i en kastrull. Häll ned gelatinet i kesellablandningen under omrörning. Häll sedan ner allt i en form (gärna med löstagbar kant.
Låt stå i kylen ca 2-3 timmar.
Servera gärna med gräslök och rödlök ovanpå!
Ha en bra dag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar